Juleflæskesteg

Udskriv opskrift

Billede af Juleflæskesteg fra Verdens Lækreste Opskrifter

Flæskesteg er i mange hjem absolut julestegen juleaften, serveret med halve æbler med gele, rødkål, brunede kartofler og en dejlige brun sauce, der kan laves af skyen fra stegen.

Ingredienser:

2½ kg svinekam
3-4 laurbærblade
2-3 timiankviste
6-8 hele peberkorn
groft salt
3/4 l suppe
jævning af maizena
100-200 ml piskefløde (1-2dl)
1 glas rødkål
evt. rødvinseddike

Fremgangsmåde:

Sørg for, at stegen er ridset helt ned til kødet. Læg stegen med sværen nedad i bradepanden og hæld kogende vand ved, til sværen er dækket. Sæt stegen i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Læg så stegen på risten med sværen opad og dup den tør med køkkenrullepapir. Gnid kødsiden med lidt salt og peber og gnid rigelig salt ned i den ridsede svær. Stik 3-4 laurbærblade, 2-3 timiankviste og 6-8 hele peberkorn ned i sværen. Sæt stegen i ovnen på nederste rille og steg ca 1½ time ved 180 grader. Efter ca ½ time hældes suppen i bradepanden, men stegen skal ikke dryppes.

Tilbered imens brunede kartofler og de halve æbler med gele.

Når stegen er færdig , hældes skyen fra. Varm ovnen op til 250 grader. Skum skyen for fedt, og brug den til at lave den brune sauce. Varm rødkålen uden låg og lad den koge et par minutter, så noget af væsken forsvinder. Smag til med salt og evt lidt rødvinseddike.

Sæt stegen i den varme ovn lige før servering, så sværen kan blære op og blive sprød. Pas på den ikke bliver sveden. Hvis stegen er lidt skæv, kan der lægges stanniol under de skæve steder. Skær stegen i skiver og anret den med de brune kartofler og halve æbler med gele. Giv rødkål og saucen til.

Denne opskrift er blevet vist 8.332 gange