Roulade

Udskriv opskrift

Denne roulade er meget let og lækker, selvom bunden er bagt. Skær den i tynde skiver og server den til kaffen i stedet for småkager eller konfekt. Den holder sig i køleskaber 1-2 uger pakket ind i stanniol

Ingredienser:

150 g marcipan
50 g smør
60 g flormelis
3 hele æg
125 ml piskefløde (11/4dl)
50 g mel
2 stiftpiskede æggehvider
lidt orangelikør

Fyld:
150 ml piskefløde (1½dl)
200 g nougat
50 g mandler

Pynt:
100 g chokolade
nødder
evt. guldstøv

Fremgangsmåde:

Start med at smutte og grofthakke mandlerne og læg dem på et stykke stanniol på en bageplade og rist dem i ovnen, til de er jævnt lysebrune. Sæt dem til afkøling og gem dem til senere. Rør marcipanen med blødt smør og flormelis. Rør de hele æg i, et ad gangen, og tilsæt fløden. Kom melet i og vend til sidst de piskede æggehvider i. Lav en form af bagepapir (ca 45x25cm) med dobbelt opadbøjet kant, så dejen ikke løber ud. Pensl evt med smør og hæld dejen i og glat den ud til en firkant. Bag rouladen ved ca 200 grader i 20 minutter.

Tag kagen ud af ovnen og læg den på en bagerist. Træk bagepapiret af og læg et viskestykke over, mens den køler af. Kom imens den bløde nougat og piskefløden i en gryde. Opvarm forsigtigt og rør det sammen. Lad det småkoge i ca 15 minutter under oprøring. Når denne creme er næsten kold, tilsættes de ristede mandler. Stænk rouladebunden med likøren. Smør nougatcremen på og rul sammen. Læg rouladen med "sømmen" nedad på et aflangt fad. Smelt chokoladen og overtræk rouladen. Lav med en gaffel striber i chokoladen, inden den stivner. Pynt med nødder og gyldstøv.

Denne opskrift er blevet vist 1.920 gange