Kødboller

Udskriv opskrift

Rigtige danske kødboller, der kan bruges til så mange ting. De er velegnet til boller i karry, boller i selleri eller i mindre størrelse, til at putte i en klarsuppe sammen med melboller.

Ingredienser:

½ kg flæske/kalvekød hakket
100 ml mel(1 dl)
300 ml bouillon( 3dl)
1 æg
1 spsk finrevet løg
2 tsk salt
½ tsk peber
tsk. tørret hvidløgspulver

Fremgangsmåde:

Læg alle ingredienser i en røreskål og rør farsen med en håndmixer i ca. 3 minutter. Tilsæt ægget og lidt efter lidt resten af bouillonen. Tilsæt til sidst salt, peber og revet løg. Lad farsen hvile i 15 minutter i køleskabet. Rør farsen igennem og mærk, om den kan tage mere væske.

Sæt en gryde med stor overflade over varmen med letsaltet vand. Læg eventuelt lidt krydderurter iI gryden. Rør farsen igennem. Dyp en spiseske i det kogende vand, og form bollen med ske og hånd. Læg den i det kogende vand. Man kan kun koge et lag boller ad gangen. Dæmp for varmen, når alle bollerne er i gryden. Kog bollerne i 8-10 minutter. Tag den op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte. Kog resten af bollerne.

Denne opskrift er blevet vist 3.080 gange