Mormors Sildesalat

Udskriv opskrift

Frokostens første fase er et stort sildebord med forskellige slags sild. Denne sildesalat er virkelig lækker, og obligatorisk i vores famile. (det er ikke populært at referere til en "knust elevatorfører" når denne salat stilles på bordet hjemme hos os :-)

Ingredienser:

3 kryddersildefileter
50 g smør
3 spsk mel
200 ml rødbedeeddikelage (2dl)
200 ml mælk (2dl)
1 æggeblomme (past.)
1 spsk olie
1 tsk sennep
salt, peber
1 løg
ca 8 skiver syltede rødbeder
1-2 æbler
1 syltet agurk
1 hårdkogt æggeblomme

Fremgangsmåde:

Smelt fedtstoffet i en gryde, rør melet i og spæd med rødbedeeddikelage og mælk. Lad stuvningen koge godt igennem. Afkøl den og rør æggeblommer (past.) og olie i og smag til med sennep, salt og peber. Hvis saucen er for fast, røres mere rødbedeeddike i. Skær sildefileterne i små tern og bland dem i. Hak løget fint, skær rødbederne, æbler og agurk i små tern og bland i

Kom salaten i en skål og pynt med en æggeblommer, der er presset gennem en sigte. Server evt med kvarte hårdkogte æg.

Denne opskrift er blevet vist 7.351 gange