Spinatfyldte Pandekager

Udskriv opskrift

Her er en fantastisk, middelhavs inspireret ret, der for eksempel kan severes efter en let pasta.

Ingredienser:

Pandekager:
100 g hvede- eller grahamsmel
3 stk æg
100 ml mælk
½ tsk salt
olivenolie til stegning

Fyld:
600 g frisk spinat
200 g Mascapone (italiensk flødeost)
2 stk æg
½ tsk reven muskatnød
salt og peber

Tomatsauce:
50 g smør
50 g hvedemel
½ liter mælk
3 - 4 stk solmodne tomater (eller en dåse flåede)
salt og peber
3 spsk parmesanost

Fremgangsmåde:

Sigt melet, tilsæt æg og mælk og pisk dejen godt. Dejen skal være flydende og ikke for tyk. Lad dejen hvile i 15 min., før pandekagerne steges i lidt olie. Fyld og sauce tilberedes imens. Skyl spinaten godt, fjern hårde stilke og kog den mør i lidt vand og lad den afdryppe. Hak den fint og bland den med mascarpone, æg og krydderi.

Til saucen smeltes smørret på en pande, mel tilsættes, og der røres godt. Tilsæt mælken gradvist under omrøring og lad saucen koge i ca. 5 min. Hak tomaterne og kom dem i saucen. Smag til med salt og peber.

Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg pandekagerne i et smurt ovnfast fad og hæld saucen over. Drys med parmesanost. Gratinér pandekagerne ved 180°C i 15-20 min.

Denne opskrift er blevet vist 5.809 gange