Boller

Udskriv opskrift

Lette og lækre boller, som smager dejligt lune. De kan spises med smør. Bollerne er fryseegnet og kan derfor bages i god tid, før de skal bruges.

Ingredienser:

200 g mel
75 g smør
1½ dl vand
50 g gær
2 dl cremefraiche
1 stort æg
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
75 g havremel eller hvedemel
275 g hvedemel
40 g sukat
75 g rosiner

Fremgangsmåde:

Smelt fedtstoffet, tilsæt vand og lad det blive lunkent. Rør gæren ud i den lune væske. Tilsæt cremefraiche og æg. Rør sukker, salt, kardemomme, havremel og hvedemel i samt sukat og rosiner. Slå dejen godt sammen. Lad den hæve ½ time. Sæt dejen med to skeer i papirformer. Lad bollerne efterhæve i 15 minutter. Pensl med æg og bag bollerne 15-20 minutter ved 200 grader (390F)

Denne opskrift er blevet vist 6.564 gange