Valnøddeknuder

Udskriv opskrift

Disse knuder smager dejligt både til morgenmad, men også som tilbehør til supper.

Ingredienser:

125 g fuldkornsmel
100 g valnøddekerner
200 ml kogende vand (2dl)
200 ml syrnet fløde (2dl)
½ tsk salt
1 tsk st. fennikelfrø (kan udelades)
50 g gær
ca 400 g hvedemel
æg til pensling

Fremgangsmåde:

Bland fuldkornsmel og valnødder og hæld kogende vand over. Rør det sammen med fløden. Lad det stå i 10 minutter. Rør smulret gær, frø og salt i . Ælt hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen er smidig og slipper hænderne. Hæver tildækket 40 minutter.

Ælt igen og del dejen i 15 stykker. Form hver til en pølse og slå en knude på den. Efterhæver 15 minutter, pensles med æg og bages ca 15 minutter midt i ovnen ved 200 grader (390F). Disse knuder er fryseegnet.

Denne opskrift er blevet vist 4.133 gange