Svine- Eller Lammerullepølse

Udskriv opskrift

Rullepølse er lækkert på ½ stykke rugbrød, pyntet med sky og rå løgringe. Det er besværligt at lave sin egen rullepølse, men man bliver belønnet med en rullepølse der er meget mere lækker end man nogensinde ville kunne købe.

Ingredienser:

1 slag af enten svin eller lam
2 spsk salt
200 g finthakket løg
1 spsk provence krydderi
1 spsk persille
1 tsk peber
1 spsk presset
1 spsk presset hvidløg
6 bl husblas
bomuldssnor

Fremgangsmåde:

Læg slaget på bordet. Drys med salt og fordel de andre krydderier på slaget. Læg de 6 husblas på slaget. Herefter rulles slaget stramt sammen, og pølsen snøres med bomuldssnor. Kom rullepølsen i en gryde med suppeurter, friske krydderurter og vand, så det dækker. Lad det koge op og fjern skummet. Kog rullepølsen i ca. 2 timer.

Rullepølsen lægges i pres mellem 2 skærebrætter, hvorpå der stilles noget tungt. Lagres sådan på et køligt sted i 2 dage.

Denne opskrift er blevet vist 3.601 gange