Koldskål med jordbær

Udskriv opskrift

Her er en opskrift på kærenemælkskoldskål uden æg. Det er vigtigt, at vi ikke spiser rå æg - ingen grund til salmonellaforgiftning. Man kan købe past. æg, og de kan selvfølgelig bruges til den koldskål, vi kender.

Ingredienser:

250 ml sødmælk (2½dl)
50 g sukker
1 stk hel kanel
1 citron
750 ml kærnemælk
100 ml piskefløde (1dl)
50 g mandelflager
250 g jordbær

Fremgangsmåde:

Kog sødmælk med sukker, kanel og revet citronskal (økologisk) og hæld det i en skål til afkøling. Lad det trække mindst en time og gerne natten over. Si mælken over i en ren skål og tilsæt kold kærnemælk.

Anret i dybe tallerkner med flødeskum, tørristede mandelflager og jordbær eller bare med Kammerjunkere.

Denne opskrift er blevet vist 3.856 gange