Koldskål med jordbær
Udskriv opskrift
Her er en opskrift på kærenemælkskoldskål uden æg. Det er vigtigt, at vi ikke spiser rå æg - ingen grund til salmonellaforgiftning. Man kan købe past. æg, og de kan selvfølgelig bruges til den koldskål, vi kender.
Ingredienser:
250 ml
sødmælk (2½dl)
|
50 g
sukker
|
1 stk
hel kanel
|
1
citron
|
750 ml
kærnemælk
|
100 ml
piskefløde (1dl)
|
50 g
mandelflager
|
250 g
jordbær
|
Fremgangsmåde:
Kog sødmælk med sukker, kanel og revet citronskal (økologisk) og hæld det i en skål til afkøling. Lad det trække mindst en time og gerne natten over. Si mælken over i en ren skål og tilsæt kold kærnemælk.
Anret i dybe tallerkner med flødeskum, tørristede mandelflager og jordbær eller bare med Kammerjunkere.
Denne opskrift er blevet vist
3.856 gange