Boller med Kerner

Udskriv opskrift

Disse boller bages over 2 dage, derved bliver hævetiden længere , og bollerne bliver mere porøse. Gode boller til børnenes madpakker, fordi de mætter godt.

Ingredienser:

1.dag
100 ml hele hvedekerner (1dl)
150 ml kærnemælk (1½dl)
100 ml vand (1dl)
10 g gær
100 ml knækkede hvedekerner (1dl)

2. Dag
50 ml vand (½dl)
10 g gær
2 tsk salt
1 spsk honning
450 g mel
æg til pensling

Fremgangsmåde:

Hvedekernerne koges i rigeligt vand i 1 time og drypper af. Gæren udrøres i vand og kærnemælk, der er lunet til 35 grader. De kogte, afkølede hvedekerner og knækkede hvedekerner røres i, og det hele stilles lunt under et viskestykke til næste dag.

Nu udrøres de 10 g gær i ½ dl lunkent vand. Salt og honning tilsættes sammen med blandingen fra i går, og der æltes så meget hvedemel i, som dejen kan tage. Den skal være så blød og glat, at den slipper hænderne. Hæver 1 time under et viskestykke. Nu formes ca 15 boller, der igen hæver ½ time. Pensl med æg eller vand. Drys birkes eller sesamfrø på og bag dem i ovnen i 25 minutter ved 200 grader (39F).

Denne opskrift er blevet vist 6.721 gange