Indisk Blomkålskarry

Udskriv opskrift

Billede af Indisk Blomkålskarry fra Verdens Lækreste Opskrifter

Opskriften her er udviklet fordi jeg havde et blomkål i kølekabet der var blevet lidt slatten, men som jeg ikke kunne nænne bare at smide ud. Den er et eksempel på hvordan man laver en rigtigt indisk karry fra bunden af. Opskriften kan sagtens anvendes med andre grønsager, eller til kødretter med kylling og lam.

Ingredienser:

1 blomkålshoved skåret i små buketter
løg
2 finthakkede tomater (eller tilsvarende fra dåse)
2 spsk. tyrkisk youghurt
1 tsk. rød chilipulver (vælg selv styrke)
1 tsk. korianderfrø
½ tsk. gurkemeje
½ tsk. spidskommenfrø
3 fed hvidløg
2 små grønne chili
et lille stykke ingefær (spidsen af lillefingeren)
150 ml vand

Fremgangsmåde:

Rist spidskommenfrø og korianderfrø på en tør pande. Stød chillipulver, spidskommen, korianderfrø og gurkemeje i en morter. Kør hvidløgsfed, grøn chilli, og revet ingefær til en fin pasta med en stavblender.
Kom olien i en varm pande og tilsæt løg. Sautér indtil de er glasklare, men ikke brunede. Tilsæt hvidløgs/ingefær pasta og lad dem sautere med i et par minutter. Tilsæt tomater og lad simre yderligere i et par minutter. Tilsæt den stødte krydderiblanding og lad det simre med, så tomaterne optager de mange smagsnuancer. Tilsæt youghurten og rør den godt ind i saucen. Tilsæt blomkålsbuketterne og vend dem godt rundt i saucen i et par minutter så de bliver godt dækket. Tilsæt 1½ dl vand og lad simre i 5-6 minutter under låg.

Serveres med ris, eller et indisk fladbrød (chapatti).

Denne opskrift er blevet vist 9.262 gange