Sammen med grønsager bliver denne gryde et lækkert gæstemåltid. Det kan laves dagen i forvejen og skal så kun lige varmes. Pas på at kødet ikke får for meget. Mørbrad bliver let kedeligt, hvis det får for meget.
Puds mørbradene, skær dem i 1½ cm tykke skiver og brun dem på panden. Tag kødet op og brun løgene sammen med porrerne. Hæld det hele i en ovnfast gryde og tilsæt rødvin og bouillon. Peberfrugter, laurbærblade, salt og peber tilsættes, og fløden hældes ved. Læg låg på og sæt det i ovnen ved 170°C i 15 minutter.
Kom champignons på en tør pande og rist dem indtil vandet er fordampet, Tilsæt olie og rist dem møre. Når mørbradgryden har været i ovnen i 15 minutter tilsættes champignons, og det hele smages til. Eventuelt kan lidt Maizena bruges til at tykne saucen. Serveres med ris og hovedsalat.