Løgtærte
Udskriv opskrift
Lav den, før du går i teatret og bag den, når du kommer hjem. Det tager kun ½ time.Tærter er utrolig gode at fryse ned, lige til at tage op i en hurtig vending
Ingredienser:
dej:
|
250 g
mel
|
150 g
smør
|
1
æggeblomme
|
salt
|
Fyld:
|
3/4 kg
løg
|
50 g
smør
|
100 ml
bouillon (1dl)
|
2 spsk
cremefraiche
|
75 g
reven ost
|
salt, peber
|
Fremgangsmåde:
Smuldr smørret i melet, tilsæt æggeblomme og salt. Saml hurtig dejen og lad den hvile koldt i 1 time. Rul dejen ud i 3-4 mm`s tykkelse og læg den i en smurt tærteform, (læg et stykke bagepapir på og en pose hvide bønner el. lign. rundt i kanten, for at holde på dejen) Prik bunden og bag den i 10 minutter ved 225 grader. Tag papir og bønner af.
Pil imens løgene og skær dem i tynde skiver. Smelt smørret og lad løgene blive gyldne. Tilsæt bouillon og krydderier og lad det simre, til væsken er fordampet. Tilsæt cremefraiche. Fordel massen over hele bunden , drys ost på og bag tærten ved 225 grader (440F) i 10-15 minutter.
Server med en god salat
Denne opskrift er blevet vist
5.240 gange