Oksekødsuppe

Udskriv opskrift

Der er ikke noget så dejligt som en rigtig gammeldags oksekødsuppe med melboller og kødboller i. Det både varmer og smager godt. I mit barndomshjem fik vi kogte ristoppe til, kolde, pyntet med kogte gulerodsstykker.

Ingredienser:

2½ kg oksebryst, tværreb eller bov
3½ l vand
10-12 hele peberkorn
4-5 gulerødder
½ selleri
1 pastinak
2 persillerødder
3 porrer
melboller
kødboller

Fremgangsmåde:

Kom kødet i en stor suppegryde sammen med vandet, der skal dækker kødet, og bring det langsomt i kog. Skræl gulerødder, selleri, pastinak og persillerod. Skum alle urenheder af suppen og tilsæt salt, peberkorn samt grønsagerne undtagen porrerne. Lad det hele koge ved svag varme i 2½ time.

Tag grønsagerne op efter ca ½ time, eller når de er møre. Tag kødet op, når det er færdigt og hold det varmt. Skær de kogte grønsager i terninger . Skær porrerne i ringe og lad dem koge et par minutter i suppen. Kom resten af grønsager, melboller og kødboller i suppen og server den rygende varmt, helst i opvarmede tallerkner

Server oksekødet med kogte kartofler og med flødepeberrodssauce.

Denne opskrift er blevet vist 4.676 gange