Grove Gulerodsboller

Udskriv opskrift

Her er et alternativ til almindeligt rugbrød. Disse boller er gode at have med på arbejde eller i skole med lækkert pålæg på. De mætter godt, og mine børn er glade for dem.

Ingredienser:

50 g gær
500 ml vand
500 g mel
400 g groft mel
150 g fintrevne gulerødder
salt

Fremgangsmåde:

Gæret røres ud i vandet i en stor skål og saltet puttes i. Tilsæt melet og de revne gulerødder. Ælt det hele, til dejen er ensartet og nem at arbejde med. Ikke for klæbrig, men heller ikke tør! Lad dejen hæve en halv time.

Form bollerne, sæt dem på en bageplade og lad dem hæve i ca. 20 minutter. Sæt ovnen på 225 grader. Pensl let med vand og stil dem derefter ind og lad dem bage, til der lyder en hul lyd, når du banker dem i bunden ca. 15-20 minutter. Har du god tid, så kan du lade bollerne hæve på traditionel vis - ca. 30-40 minutter.

Denne opskrift er blevet vist 9.236 gange