Solæg

Udskriv opskrift

Billede af Solæg fra Verdens Lækreste Opskrifter

Disse æg fandtes på ethvert værtshus i Sønderjylland i mine unge dage. Det var en himmelrigsmundfuld at få serveret. De vil være særdeles velegnet "dagen derpå", når maven og hovedet er lidt i oprør.

Ingredienser:

4-8 æg
1-2 løg
sennep
balsamisk eddike
olie
salt, peber

Fremgangsmåde:

Kog æggene i vand i ca 20 minutter. Vandet tilsættes 1 upillet ituskåret løg. Når æggene er kolde, slås de let mod bordkanten, så skallerne krakelerer. Derpå lægges æggene i en stærk saltlage i mindst et døgn. Så er de klar til servering. De kan holde sig i lang tid, når de ligger i saltlagen. Der skal skiftes saltvand ofte.

Når æggene spises, pilles de og halveres på langs. Blommen smuttes forsigtigt ud ,og i hullet fyldes forskellige stærke sauce f.eks. stærk sennep, salt, peber, balsamico-eddike og olie. Læg æggeblommen på plads igen og spis det halve æg i en mundfuld med fingrene. Øl og en snaps hører til. Man må godt få vand i øjnene.

Denne opskrift er blevet vist 17.453 gange