Rugbrød med Solsikke

Udskriv opskrift

Dette brød kan simpelthen ikke købes bedre i butikkerne i Danmark. Denne opskrift er baseret på Amos gode brødblandinger. Denne opskrift findes også til brødmaskiner.

Ingredienser:

1 kg Amo solsikke fuldkornsrugbrød melblanding
20 g gær (eller 12g tørgær)
800 ml håndvarmt vand ( 8dl)

Fremgangsmåde:

Til denne opskrift skal du bruge Amo solsikke fuldkornsrugbrød melblanding. Rør gæren ud i det lune vand, og tilsæt rugbrødsblandingen. Rør dejen i røremaskine eller med håndmixer (brug dejkroge) på mellemste hastighed i 5 minutter, til dejen er ensartet blandet

Kom dejen direkte i en smurt 2½-3 liters bageform. Glat overfladen med en våd dejskraber. Drys evt. lidt sesamfrø eller blå birkes på brødet. Hæver på et lunt sted godt tildækket med et viskestykke, til dejen når kanten af formen ca. 1-1½ time. Prik brødet med en gaffel. Bag brødet på nederste rille.

Bagetid:
Sæt bageformen på en rist, nederst i en 275°C forvarmet ovn (530F) i 5 minutter, derefter ca. 65 minutter ved 185°C (365F) (varmluft 165°C).
Tag straks brødet ud af formen, og afkøl det på en bagerist. Brødet skal være koldt, inden det skæres i skiver.

Denne opskrift er blevet vist 9.747 gange