Tærtebund
Udskriv opskrift
Har man en tærtebund i fryseren, kan man næsten altid finde noget at fylde den med, hvis der pludseligt dukker gæster op. Serveres med flødeskum eller cremefraiche.
Ingredienser:
100 g
smør
|
175 g
mel
|
lidt salt
|
1 spsk
sukker
|
2 spsk
kærnemælk
|
Fremgangsmåde:
Hak smør og mel til en grynet masse. Tilsæt salt og sukker og saml dejen med kold kernemælk. Ælt den hurtigt sammen og læg den kold i ca ½ time.
Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Pres dejen ind til formens kant og læg en foliestrimmel rundt i kanten for at holde dejen ved kanten. Prik dejen med en gaffel. Tærtebunden kan bages helt eller halvt færdig, afhængig af fyldet.
Bagetid henholdsvis 12-15 minutter eller 20-25 minutter ved 200 grader (390F) på midterste rille. Hvis du har problemer med at rulle dejen ud, så læg dejen mellem to stykker bagepapir og rul ud til ønskede tykkelse. Fjern det øverste lag papir, vend dejen ud i tærteformen og fjern det andet stykke papir.
Denne opskrift er blevet vist
10.252 gange