Snegle

Udskriv opskrift

Som smørkagen er snegle lavet af gærdej og kan derfor holde sig friske et par dage. Kan fryses, så det er en god ide at lave en stor portion til uventede gæster.

Ingredienser:

300 g mel
100 g smør
50 g gær
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg
100 ml mælk (1dl)

fyld:

Remonce:
100 g smør
100 g brun farin
2 tsk kanel

Glasur:
100 g florsukker
1 spsk kogende vand

Fremgangsmåde:

Mælken lunes, og gæren op løses heri. De øvrige ingredienser æltes sammen til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse. Dejen deles i to lige store dele og rulles ud til to firkanter, ca 30x30 cm. Fyldet fordeles på begge flader, drysses med kanel og rulles sammen som en roulade og skæres i 2x12 lige store stykker.

Sneglene sættes på en bageplade, trykkes flade og efterhæver ca 20 minutter. Pensles med æggestygelse og bages på ovnens midterste rille ved 200 grader (390F) i ca 8 minutter, Afkøles og pyntes med glasur. Kan fryses.

Denne opskrift er blevet vist 4.847 gange