Smørkage

Udskriv opskrift

En kage lavet af gærdej kan holde sig frisk et par dage. Smørkage ligner lidt det wienerbrød, vi kender.

Ingredienser:

250 g mel
75 g smør
25 g sukker
50 g gær
1 æg
100 ml mælk (1dl)
½ tsk kardemomme
lidt salt

fyld:
3-4 spsk kogt kagecreme
125 g remonce (se under snegle)
25 g rosiner

pynt:
Hvid glasur:50 g florsukker, ½ spsk kogende v

Fremgangsmåde:

Mælken lunes, og heri opløses gæren. De øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket med et rent viskestykke. Dejen formes til 2 kugler, der hviler et par minutter. Den ene kugle rulles ud, så den dækker bunden af en springform ca 22 cm. Halvdelen af renoncen smøres på bunden, cremen smøres ovenpå og til sidst drysses rosinerne på. Den anden kugle rulles ud ca 20x35 cm, og resten af remoncen smøres på. Rul dejen fra den smalle ende som en roulade, deles i 8 lige store stykker. Anbring et stykke i midten af formen og de andre 7 rundt om.

Efterhæver til dobbelt størrelse. Stryges med æggestygelse og bages på midterste rille ved 220 grader (430F) i ca 20 minutter. Afkøles i formen og pyntes med glasur.

Denne opskrift er blevet vist 6.641 gange