en opskrift fra www.rogilds.dk
Lækker hvidløgsmayonaise, lavet helt fra bunden. Hvis man har en stavblender er det chokerende nemt at lave helt fra bunden. Der er mange varianter, men denne lykkedes for mig hver gang, og man kan bruge ingredienserne lige fra køleskabet. Man kan sagtens lave en halv portion.
Ingredienser:
1 æg
|
2 fed presset hvidløg
|
saften af ½ citron
|
1 tsk hvidvinseddike
|
1 tsk sukker
|
1 tsk Dijonsennep
|
½ tsk salt
|
½ dl mild olivenolie
|
1½ dl raps eller jornøddeolie
|
Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienser i en skål der er egnet til en stavblender. Kør blenderen i en vertikal op og ned bevægelse indtil aoilien har den konsistens du ønsker, som en god mayonaise.
Holder sig en uges tid i køleskabet.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved