Bagemaskine Ciabatta

en opskrift fra www.rogilds.dk

Her er en opskrift på det lækre italienske chiabatta brød, æltet på bagemaskinen, og bagt i en ovn. Her foreslår opskriften at tilføje 1 spsk rosmarin, men det afhænger naturligvis af hvad brødet skal bruges til, og rosmarin kan udskriftes med de fleste andre krydderurter, og/eller med frisk hvidløg, eller hvidløgspulver.

Ingredienser:

3½ dl vand
½ tsk salt
1 tsk sukker
1 spsk olivsnolie
420 g brødmel
1½ tsk tørgær
1 spsk tørret rosmarin (kan undlades)

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne i bagemaskinen efter maskinens manual. Brug maskinen "Basic" eller "Italian/French" dej program for det bedste resultat. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.

Drys en generøs mængde mel ud på bordet, og placér dejen på det. Dær dejen til med plastikfilm, og lad den hvile i 20 minutter.

Del dejen i 2 lige store stykker, og form 2 brød af den. Sørg for at få overfladespændingen så høj som muligt. Placér brødene på en plade, dækket med bagepapir, og drys let med mel. Lad brødene hæve tildækket i en halv times tid. Tænd ovnen på 220°C

Spray brødene med en generøs mængde vand, det vil gøre skorpen lækker sprød. Sæt den i den forvarmede ovn i 25-30 minutter, indtil skorpen er gyldenbrun, og det lyder hult når man banker på brødets bund.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved