Irsk Kartoffelbrød

en opskrift fra www.rogilds.dk

Irland og kartofler har været forbundet i århundrede, og det er helt naturligt at irerne har udviklet nogle lækre brød med kartoffel. Her er der anvendt kartoffelmospulver, det gør det hele lidt nemmere. Der bruges en god del fuldkornsmel, og det giver et lækkert, blødt og svampet brød, med en sprød skorpe og en god krumme.

Ingredienser:

3 dl vand
25 g smør
1 spsk honning
225 g fuldkornsmel
120 g brødmel
20 g kartoffelmospulver
1½ spsk Gluten
1½ tsk fint salt
2 tsk tørgær

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne i bagemaskinen efter maskinens manual. Sæt skorpen på medium, og brug maskinen fuldkornsprogram (Whole Wheat) program for det bedste resultat.

Når programmet er færdigt tages brødet ud af maskinen med det samme, og køles helt ned før det skæres for. Brødet bages færdigt mens det køler ned.

Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved