en opskrift fra www.rogilds.dk
Tærte som gæstemad er fint. Du kan lave mange forskellige slags, og alle mennesker kan næsten lide tærte. Smager altid godt med en god salat.
Ingredienser:
180 g mel
|
80 g smør
|
1 æggeblomme
|
½ tsk salt
|
2 spsk vand
|
Fyld:
|
250 g oksekød
|
200 g porrer
|
200 g gulerødder
|
smør
|
salt
|
peber
|
frisk revet muskatnød
|
2 tsk frisk timian
|
2 æg
|
300 ml mælk (3dl)
|
Fremgangsmåde:
Smørret smuldres i melet, og dejen samles med en æggeblomme og vand. Den rulles ud og lægges i en tærteform. Kødet brunes i en gryde og rør , til kødet smuldrer. Tilsæt gulerødder, tyndt udskivet, og porrer, tyndtskåret, og kog blandingen , til gulerødderne er halvmøre. Smag til med krydderier og afkøl, inden du hælder blandingen i tærtebunden.
Æg og mælk piskes sammen og hældes over fyldet, og tærten bages i ovnen ved 200 grader (390F) i ca 40 minutter, til tærten er gylden. Server med grøn salat.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved