Hyrdebrød

en opskrift fra www.rogilds.dk

Her er et lækkert og spændende brød til bagemaskinen, der bruger en teknik jeg ikke har prøvet før. Den anvender en slags fordej der langtidshæver, inden man så tilføjer resten af ingredienserne og afslutter brødet som normalt i bagemaskinen. Det giver et brød der smager af mere, og som holder sig længere.

Ingredienser:

fordej
150 ml vand
120 g brødmel
¼ tsk tørgær (eller en lille klat frisk gær)

resten af dejen
210 ml vand
15 g sukker
20 g blødt smør
360 g brødmel
1 spsk Gluten
2 tsk salt
6 g tørgær eller 12 g frisk gær

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne i maskinen i den rækkefølge der er anbefalet i maskinens instruktionsbog. Sæt den på "kun dej" programmet, og lad den ælte dejel i en 10 minutters tid. Stop maskinen og lad fordejen hæve i 4-12 timer,

Hæld resten af ingredienserne i maskinen, og bag brødet på "Basic" programmet. Når brødet er færdigt, tages det ud af maskinen med det samme, og får lov til at køle helt af inden det skæres for.

Copyright 2009-2020, Rogilds. All rights reserved