en opskrift fra www.rogilds.dk
Dette er en lækker asiatisk inspireret opskrift på en orangekylling. Her bruger jeg orangemarmelade for at opnå en smag man ellers får ved at reducere orangejuice i meget lang tid. Retten er yderst velegnet til slowcookeren eller til en trykkoger.
Ingredienser:
4 kyllingebryster i mundrette tern
|
½ dl soyasauce
|
½ dl vand
|
2 tsk brun farin
|
1 spsk risvineddikke (eller hvidvinseddike)
|
1 tsk sesamolie
|
1 spsk chilisauce (alt efter styrken)
|
1 fed knust hvidløg
|
1 tommelfinger finthakket ingefær
|
1 dl orangemarmelade
|
3 spsk Maizena
|
3 spsk koldt vand til Maizena
|
et par jakkede forårsløg til pynt
|
Fremgangsmåde:
Tilsæt kyllingetern, soyasauce, vand, brun farin, eddike, sesamolie, chili sauce, hvidløg og indefær til trykkogeren. Trykkog ved fuld tryk i 5 minutter, og hutigudløs dampen. Hvis man ikke har en trykkoger, simres retten i 30-40 minutter i en gryde med låg.
Rør orangemarmeladen ud i retten og lad den smelte. Rør Maizena og vand sammen, of jævn saucen ved en stille simren. Sevér over ris, eller prøv med en gang grønsgasspaghetti.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved