en opskrift fra www.rogilds.dk
En lækker variation af en salat jeg har lavet gennem mange år. Jeg så at jeg aldrig har lagt opskriften ud på Verdens Lækreste Opskrifter, så her er den. Jeg skal nok få lagt standardopskriften ud snart.
Ingredienser:
500 g kogt ris
|
1 lille dåse majs, drænet
|
½ rød peber i små tern
|
250 g frisk babyspinat
|
marinade:
|
1 dl god olivenolie
|
½ dl hvidvinseddike
|
1 tsk dijonsennep
|
1 spsk sød chilli (eller paprika)
|
2 tsk tørret timian
|
½ finhakket mellemstort løg
|
2 fed presset hvidløg
|
Fremgangsmåde:
Kog risen efter instruktionerne på posen. Til denne salat tilsatte jeg en teskefuld stødt gurkemeje for fylde og farve. Når risen er klar, tilsættes spinaten lidt efter lidt, mens den blandes i. Lad risen køle ned til stuetemperatur.
Rør marinaden sammen, og tilsæt de hakkede løg og hvidløg. Når risen er kølet ned, tilsættes rød peper og majs. Man kan blande næsten hvad som helst i, oliven, hakkede forårsløg, tomat, fintsnittet chilli, det er kun fantasien der sætter grænsen. Bland marinaden i, og bland det grundigt sammen.
Salaten kan spises med det samme, men den bliver bedre hvis den lige for lov til at trække en halv times tid.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved