Adobo Koteletter

en opskrift fra www.rogilds.dk

Her er en opskrift på en lækker ret fra Phillipinerne. Adobo sauce, grundlæggende en simpel marinade, eller sauce, af soyasauce, eddike og hvidløg, bruges til mange forskellige retter, med kylling, oksekød og svinekød, og i mange forskellige udskæringer. Her får du en supermør, aromatisk og lækker kotelet.

Ingredienser:

1 kg koteletter (gerne med ben)
½ dl soyasauce
5 fed presset hvidløg
3 spsk hvidvins eller æble eddike
2 tsk hele peberkorn
4-5 laurbærblade
2 dl vand
salt
olie

Fremgangsmåde:

Varm olien op i panden, og steg koteletterne af så de er gyldenbrune (4-5 minutter på hver side). Tilsæt hvidløg, peberkorn og laurbærblade, og lad hvidløgen brune let, en to minutters tid. Tilsæt soyasayce og vand, dæk med et låg, og lad koteletterne simre i en 40-50 minutter, indtil væden er kogt ind til det halve.

Tilsæt eddiken, og led det simre stille og roligt i 10 minutter, uden låg. Smag til med salt, dog burde soyasaucen give den salt der er nødvendigt. Servér med ris.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved