en opskrift fra www.rogilds.dk
Denne lækre vegetariske Bolognese smager og føles som en klassisk kødbolognese, uden at gå på kompromis. Servér den med din ynglingspasta og med masser af parmasanost. Denne portion burde være nok til 6-8 personer.
Ingredienser:
1 stort grofthakket løg
|
3 revede gulerødder
|
2 hakkede bladselleristilke
|
1 tsk tørret timian
|
2 fed finthakket hvidløg
|
2 spsk tomatpuré
|
½ kg skyllede tørrede linser
|
1 dåse hakkede flåede tomater
|
1½ l grønsagsbouillon
|
1 spsk balsamisk eddike
|
olivenolie
|
Fremgangsmåde:
opvarm olien ved mellemvarme i en stor soutérpande og tilsæt løg, revet gulerod og bladselleri. Lad dem soutere ved svag varme i en 5 minutters tid, indtil de er bløde, men ikke tager farve.
Tilsæt hvidløg og timian og lad det simre med i et minuts tid. Tilsæt tomatpuré og skru lidt op for varmen. Tilsæt linserne og rør det god igennem.
Bland flåede tomater og bouillon i, bring i kog under omrøring. Skru derefter ned og lad retten simre stille og roligt i 25-30 minutter, indtil linserne er nok. Tilsæt balsamisk eddike, og smag til med salt og peber.
Servér med familiens ynglingspasta, gerne drysset med rigeligt parmasan og måske lidt hakkede basilikumsblade.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved