Marinerede Overlår

en opskrift fra www.rogilds.dk

Kyllinge overlår er en lækker, saftig og smagfuld del af kyllingen. Det her er en af min ynglingsopskrift fordi den er simpel, og hurtig at lave. Marinaden er superlækker med sit asiatiske præg, blandet med den aromatiske Worcestershire sauce og ahornsirup, der giver kompleksitet, sødme og balance i smagsnuancerne.

Ingredienser:

2 kg kyllingeoverlår

marinade:
2 spsk olivenolie
1 spsk ristet sesamolie
4 spsk soyasauce
1 spsk Wochestershire Sauce
2 spsk citron eller lime juice
5 spsk ahornsirup (eller honning)
6 fed pressede hvidløg
1 tsk friskkværnet peber
2 tsk salt

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne til marinaden sammen, og hæld i en plastikpose. Tilsæt kyllingestykkerne, og bland indholdet godt. Lad kyllingestykkerne marinere i køleskabet i mindst 1 time, gerne natten over.

Er fremragende tilberedt på grillen. Ellers forvarmes ovnen til 230°C. Placér kyllingestykkerne med skindsiden op, og alt marinaden, i et ovnfast fad og sæt det i ovnen. Steg dem i 25-30 minutter, indtil de er gennemstegte (kernetemperatur omkring 74°C). Pensel kyllingestykkerne med saften fra fadet efter en 15-20 minutter, så overfladen bruner jævnt og ikke tørrer ud.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved