Indbagt Mørbrad

en opskrift fra www.rogilds.dk

En lækker retro-ret fra 80'erne, der stadig er et godt valg når man får gæster, eller man gerne vil vise sine færdigheder ved en speciel nytårsmiddag.

Ingredienser:

1 rulle butterdej
1 pudset mørbrad

Fars:
500 g hakket kalv og flæsk
1 lille finthakket løg
2 fed finthakket hvidløg
250 g grofthakkede champignon
2 spsk rasp
1 æg
2 spsk friskkværnet peber
1½ tsk salt
1 spsk tørret timian
1 dl fløde

Fremgangsmåde:

Sørg for at butterdejen er kold fra køleskabet, og tag den først ud lige når den skal bruges. Brun den pudsede mørbrad på alle sider, og lad den køle af. Panden med stegefedtet kan bruges til at lave en lækker brun sauce af.

Rør farsen sammen af kød, rasp, løg, krydderier, æg og fløde, og bland så champinon i. spred butterdejen ud, og lad den endelig sidde på papiret. læg halvdelen af farsen midt på dejen, i hvert fald 10 cm fra kanterne. Læg mørbraden ovenpå, og fordel resten af farsen over. Bøj enderne op, og læg den ene side op over mørbraden. Den strækker sig, og man kan bruge noget af overskudet fra enderne til at reparere med om nødvendigt. pensel med lidt fløde eller mælk hvor delen skal holde sammen, og fold den anden side op over så der er lukket. Lad samlingen vende opad, og pensel med mere fløde eller mælk.

Flyt forsigtigt den indbagte mørbrad over på en bageplade med bagepapir, og bag midt i ovnen ved 200°C i 50-60 minutter. Den indbagte mørbrad er egnet til frysning rå. Så tages den ud og bages i 1½ time fra kold ovn ved 200°C. Serveres med kartofler, et par grønsager og den lækre brune souce.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved