Baconsvøbt Kylling i Stegeso

en opskrift fra www.rogilds.dk

Her er en lækker ret, med lækker kyllinge inderfilét, omviklet med bacon, hvilende på en symfoni af de grove gørnsager, simret langsomt og nænsomt i en stegeso.

Ingredienser:

800 g kyllingeinderfiléter
1 kg kartofler
3 store gulerødder
1 porre
3 mellemstore løg
150 g champignon
1 rød peber
5 fed hvidløg
2 pakker bacon
3 dl fløde
2 dl kyllingebouillon
1 spsk tørret dild
1 tsk tørret basilikum
salt og peber

Fremgangsmåde:

Forbered stegesoen. Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i ½ cm skiver. Skær den røde peber i ½ cm strimler, og skær løg, champignon og porren i ½ cm tykke skiver. Læg grønsagerne i stegesoen, og pres hvidløgene ud over, og fordel dild og basilikum ud over. Bland grønsagene godt med hænderne og hæld væden ved. Drys godt med salt og peber over.

Vikel baconskiverne omkring kyllingeinderfiléterne, og læg dem oven på grønsagerne. Sæt stegesoen i en kold ovn, og tænd på 185°C. Lad stegesoen stå i fred og ro i 2 timer. Servér med lidt kogt rosenkål.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved