San Diego Flank Steak

en opskrift fra www.rogilds.dk

En lækker flank steak der marineres som man gør det i det sydvestlige USA. Den skæres på skrå, på tværs af fibrene i tynde skiver, og serveres enten i taco eller tortillas eller med ris og bønner. Den er velegnet til at grille, men kan sagtens steges på en grillpande ved høj varme.

Ingredienser:

0,7-1 kg flanksteak
olivenolie til stegning
salt og peber

marinade:
4 fed presset hvidløg
1 finthakket jalepeño eller chipotle chili
1 tsk stødt spidskommen
1 dl finthakkede korianderblade med stilk
2 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
saften af 2 lime
2 spsk æble eller hvidvinseddike
1 tsk sukker
1 dl olivenolie

Fremgangsmåde:

Bland marinaden og hæld den i en stor frostpose. Tilsæt flank steak, bind posen til og ryst godt. Lad steaken marinere i mindst 2 timer i køleskabet, gerne natten over.

Tænd grillen så der er et område med høj varme, og et område med lavere indirekte varme. Tag steaken op af posen, og ryst det værste marinade af. Gril steaken på den varme side, eller steg den på en grilpande ved høj varme. Giv den et par minutter på hver side, til den er karameliseret og lækker. Flyt steaken til den indirekte side, eller skru ned for grilpanden. Steg til den er som du vil have den. Brug evnt. et stegetermometer: 55°C=rød, 60°C=medium rare, 65°C for medium.

Lad steaken hvile i 10 minutter, og skær den for med en skarp kniv. Skær tynde skiver på tværs af fibrene, gerne lidt skrå. Server med taco eller tortilla, eller med en gang refried beans og spansk ris.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved