Peri Peri Kylling

en opskrift fra www.rogilds.dk

Jeg har eksperimenteret et stykke tid for at finde en marinade der minder om de lækre kyllinger man kan finde hos Nando's i England. Her er en opskrift der kommer tæt på. Marinaden er til kyllingen, men hvis der er noget til overs, koges den ind, og serveres som sauce til kyllingen.

Ingredienser:

2-6 små chili, vælg mængde og styrke
1 stor rød peber
2 spsk sød chili eller paprika
2 tsk salt
1 spsk oregano
1 tsk cayenne (vurdér selv mængde)
1 dl olivenolie
5-10 fed presset hvidløg
3 spsk eddike
1 tsk friskkværnet peber
1 stor kylling, skåret i kvarte, evnt. med skindet fjernet

Fremgangsmåde:

Marinaden:
Det er en fordel at blande marinaden dagen i forvejen for at få alle smagene til at smelte sammen, men ikke nødvendigt. put alle ingredienser (undtagen kyllingen) i en blender, og blend til det er en flydende homogen dressing.

Kyllingen:
Skær kyllingen i fire kvarte, og fjern evnt. skindet. Skær 2-3 slidser i hvert af stykkerne så marinaden kan trænge ind. Hæld marinaden over kyllingestykkerne, og sørg for at marinaden kommer ind i slidserne. Pak stykkerne ind, og lad stå i køleskabet i 4-24 timer.

Ryst det værste af marinaden af kyllingestykkerne, og læg dem under grillen i ovnen i en 5 minutters tid på hver side. Det vil forsegle kyllingestykkerne, og give en dejlig grillsmag. Læg kyllingestykkerne i et smurt ovnfast fad, og smør godt med peri peri marinade på dem. Sæt dem i en forvarmet ovn på 170°C i 20 minutter, vend dem halvvejs gennem stegningen. Reducér temperaturen til 120°C, smør igen med peri peri marinade, og lad dem stege i endnu 15-20 minutter. Smør igen med peri peri marinade efter 10 minutter.

Når de er færdige, tag kyllingestykkerne ud af ovnen, og dæk dem med folie. Lad dem samle saften i en 10 minutters tid inden servering. Drys med friske krydderurter, og servér med ris, årstidens grønsager, et par skiver citron, og evnt. en salat, samt resten af peri peri marinaden, reduceret til det halve.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved