en opskrift fra www.rogilds.dk
Her er en lækker variation over hakket kød, med en rigtig god røget smag og med en stille syrlighed fra tomaterne.
Ingredienser:
300 g oksekød
|
200 g hakket kalvekød
|
1 skive franskbrød
|
1 dl mælk
|
3 spsk. mel
|
1 lille dåse koncentreret tomatpure
|
1 dåse hakkede flåede tomater
|
1 æg
|
1 finthakket rød peberfrugt
|
1 hakket løg
|
salt
|
peber
|
½ tsk basilikum
|
2 spsk hakket persille
|
baconskiver
|
Fremgangsmåde:
Brødet udblødes i mælken og moses ud i en skål, og det hakkede kød æltes i. Mel, tomatpure, æg, peberfrugt og de hakkede tomater med lage tilsættes og røres godt sammen. Løg og krydderier blandes i, og farsen kommes i et smurt, ovnfast fad. Overfladen dækkes med baconskiver, og postejen sættes i ovnen ved 175 grader i en times tid.
Serveres med f.eks. grønne bønner, salat og kogte kartofler eller groft rugbrød.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved