en opskrift fra www.rogilds.dk
Flank steak smager fantastisk godt, men kan være lidt sejt hvis det ikke behandles korrekt. Marineringen i denne opskrift hjælper med til at gøre den mør, men sørg for at den ikke ligger for længe.
Ingredienser:
1 dl hakket frisk koriander
|
1 dl raps- eller vindruekerneolie
|
1 dl limesaft
|
2 spsk finthakket chipotle i adobosauce
|
2 spsk presset hvidløg
|
2 spsk hvidvinseddike
|
1½ tsk salt
|
1 spsk stødt spidskommen
|
1 spsk friskkværnet sort peber
|
500 - 700g flank steak
|
2 røde pebre i tern
|
1 grofthakket løg
|
6 tortilla
|
ca 4 dl salat
|
2 halverede og skivede avocado
|
6 spsk købesalsa
|
Fremgangsmåde:
Bland 1 dl frisk koriander, 1 dl olie, 1 dl limesaft, chipotle, hvidløg, eddike, salt, spidskommen og sort peber i en stor skål. Læg flank steaken i marinaden og dæk med plast folie. Sæt i køleskabet i 4-12 timer, vend med mellemrum.
varm olie i en solid pande, til den er meget varm. Tag flank steaken op af marinaden, men smid ikke marinaden ud. Drys steaken med salt og peber, og steg den ved høj varme i 5-7 minutter for medium. Læg steaken på et skærebrædt og dæk med sølvfolie i 10 minutter. Skær derefter steaken i smalle strimler på tværs af fibrene.
Imens sautér rød peber og løg i stegefedtet fra steaken, sammen med ½ dl af marinaden, indtil de er al dénte, ca 3-5 minutter.
Varm tortillaerne godt igennem på en pandekagepande over mellem varme. Del flank steak, rød peber/løg mix, salat, avocado, salsa, og evnt. lidt frisk koriander i 6 lige portioner. Ruld indholdet ind i hver sin tortilla og servér.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved