en opskrift fra www.rogilds.dk
Denne lækre tomatsauce kan laves med friske tomater og frisk basilikum i sæsonen, og med dåsetomater og tørret basilikum udenfor. Lav en masse og frys ned i mindre portioner så man har en base for lækker og hurtig mad.
Ingredienser:
800 g hakkede tomater (friske eller fra dåse)
|
2 spsk olivenolie
|
1 spsk smør
|
1 hakket løg
|
4 fed hakket hvidløg
|
1 tsk sukker
|
1 tsk rødvinseddike
|
3 stilke frisk basilikum (eller 1 spsk tørret)
|
Fremgangsmåde:
Hæld olien i en kasserolle og tilsæt de hakkede løg. Lad dem simre i en 5-7 minutter, til de er klare, men ikke brunede. bland de hakkede hvidløg i og lad dem simre med i et par minutter. Tilsæt tomaterne og tilsæt så sukker, vineddike og de hakkede basilikumstilke (hvis der bruges frisk basilikum, ellers den tørrede basilikum). Bring kasserollen til en stille simren og lad saucen simre i en 45-50 minutters tid under låg. Rør i saucen ind imellem.
Smag til med salt og hvis der bruges frisk basilikum, tilsættes de hakkede blade. er velegnet til at fryse og er fremragende til stort set alle pastaretter.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved