Creolersauce

en opskrift fra www.rogilds.dk

Her er opkriften på en lækker klassisk creolersauce som man laver den i det sydøstlige USA. Opskriften her giver omkring 2½ liter, lige til at smide i fryseren så man har nem og lækker mad i en fart. Når man skal bruge den, varmes den forsigtigt op og man smider et udvalgt af røget pølse, rejer, og en rest kylling i, og når kødet varmet igennem, serveres retten med rygende varme ris. Mississippi, here we come.

Ingredienser:

2 spsk olivenolie
4 dl hakkede bladselleri
4 dl hakkede løg
4 dl ternede grønne peber
4 dl ternede gulerødder
6 fed hvidløg
4 dåser hakkede flåede tomater
8 dl kyllingbouillon
2 laurbærblade
1 spsk knuste tørrede chili
3 spsk sød chili
½ tsk gurkemeje
1 spsk tørret oregano
1 spsk tørret basilikum
skrællen af 1 appelsin, finthakket
2 dl hvidvin
salt og peber

Fremgangsmåde:

Varm en gryde op og tilsæt olien. Når olien er varm nok tilsættes løg, bladselleri, grøn peber, gulerod og hvidløg. Sautér i en 10 minutters tid under let omrøring. Tilsæt tomater, bouillon, chiliflager, sød chili, gurkemeje, oregano, basilikum, appelsinskræl, hvidvin og laurbærblade og lad det simre i en times tid. Smag til med salt og peber, og eventuelt lidt cayennepeber hvis man gerne vil have den lidt stærkere.

Saucen er klar til brug, og til at blive kølet ned til fryseren.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved