Grillet Mørbrad Tortilla

en opskrift fra www.rogilds.dk

En lækker grillet mørbrad marineret i Mojomarinade. Mojo udtales "Moh-ho" og er en frisk cubansk marinade der generelt laves med masser af citrus, masser af hvidløg og udvalgte spændende krydderurter. Prøv at lave tortilla'erne selv, og fyld op med masser af salsa, f.eks. Rojasalsa.

Ingredienser:

marinering:
3 spsk appelsinjuice
2 spsk olie
2 spsk friskpresset limesaft
2 spsk friskpresset hvidløg
2 spsk hakket frisk oregano (eller 1 tørret)
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet peber
1 tsk knust tørret chili
2 mørbrad

tortilla:
8 tortillas
2 dl refried beans
2 dl revet ost

Fremgangsmåde:

Rør marinaden sammen af appelsinjuice, olie, limesaft, hvidløg, oregano, chiliflager, salt og peber. Placér mørbraderne i et fad og hæld marinaden over. Dæk fadet til, stil dem køligt og lad dem marinere i op til 2 timer.

Tænd grillen og varm den til middelvarme, eller tænd for ovnen på 200°C. Gril eller ovnsteg mørbraden i en 12-15 minutter indtil kernetemperaturen er 65°C. Lad mørbraderne hvile i sølvpapir mens tortillaerne forberedes.

Spred 2 spsk refried beans ud på hver tortilla, og derefter 2 spsk revet ost. Læg dem på grillen eller ind i ovnen og lad dem grille eller bage i 1-2 minutter, indtil osten lige er smeltet. Skær mørbradene i passende skiver og læg skiverne på den ene halvdel af hver tortilla. Fold dem sammen og fyld dem op med salsa ved serveringen.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved