Kyllingechili

en opskrift fra www.rogilds.dk

En lækker rig og spicy chili med kylling i stedet for det sædvanlige røde kød der normalt anvendes i de traditionelle chiliopskrifter. Servér den med ris og en lækker avocadosalat. Nachos bruges til at jævne saucen og til at skabe den rigtige majssmag.

Ingredienser:

saucen:
2 dåser hakkede flåede tomater
1 stort hakket løg
2 spsk knuste tørrede chili
6 fed knust hvidløg
1 spsk tørret oregano
½ tsk salt
½ dl olivenolie
4 dl kyllingebouillon
2 håndfulde nachos

chilien:
1 stort skivet løg
2 spsk olivenolie
4 fed knust hvidløg
2 spsk sød chilipulver
1 spsk spidskommenpulver
½ spsk korianderpulver
1 tsk salt
½ tsk cayennepeber
6 dl kyllingebouillon
4 pocherede kyllingebryster, revet i mundrette stykker
4 dl fintsnittede babyspinatblade
1 stor dåse majs
smuldret fetaost

Fremgangsmåde:

Saucen:
Sautér tomater, chili, hvidløg, oregano, og salt i olivenolied i ca. 10 minutter indtil løgene er klare. Tilsæt de 4 dl kyllingebouillon og knuste Nachos og lad det simre videre i ca. 20 minutter. Kør saucen med en stavblender eller i en blender til den er helt jævn.

chilien:
Sautér løgene i olien indtil de er bløde og gennemsigtige. Tilsæt hvidløg, sød chili, spidskommen, koriander, salt og cayennepeber og lad simre i et par minutter. Tilsæt kyllingebouillon, kyllingebryst, babyspinat, majsog saucen fra før og lad det simre i 10 minutters tid.

Servér med f.eks ris eller godt brød, avocadosalat og den smuldrede feta til at drysse over efter behag.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved