en opskrift fra www.rogilds.dk
En lækker rig og spicy chili med kylling i stedet for det sædvanlige røde kød der normalt anvendes i de traditionelle chiliopskrifter. Servér den med ris og en lækker avocadosalat. Nachos bruges til at jævne saucen og til at skabe den rigtige majssmag.
Ingredienser:
saucen:
|
2 dåser hakkede flåede tomater
|
1 stort hakket løg
|
2 spsk knuste tørrede chili
|
6 fed knust hvidløg
|
1 spsk tørret oregano
|
½ tsk salt
|
½ dl olivenolie
|
4 dl kyllingebouillon
|
2 håndfulde nachos
|
chilien:
|
1 stort skivet løg
|
2 spsk olivenolie
|
4 fed knust hvidløg
|
2 spsk sød chilipulver
|
1 spsk spidskommenpulver
|
½ spsk korianderpulver
|
1 tsk salt
|
½ tsk cayennepeber
|
6 dl kyllingebouillon
|
4 pocherede kyllingebryster, revet i mundrette stykker
|
4 dl fintsnittede babyspinatblade
|
1 stor dåse majs
|
smuldret fetaost
|
Fremgangsmåde:
Saucen:
Sautér tomater, chili, hvidløg, oregano, og salt i olivenolied i ca. 10 minutter indtil løgene er klare. Tilsæt de 4 dl kyllingebouillon og knuste Nachos og lad det simre videre i ca. 20 minutter. Kør saucen med en stavblender eller i en blender til den er helt jævn.
chilien:
Sautér løgene i olien indtil de er bløde og gennemsigtige. Tilsæt hvidløg, sød chili, spidskommen, koriander, salt og cayennepeber og lad simre i et par minutter. Tilsæt kyllingebouillon, kyllingebryst, babyspinat, majsog saucen fra før og lad det simre i 10 minutters tid.
Servér med f.eks ris eller godt brød, avocadosalat og den smuldrede feta til at drysse over efter behag.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved