Teriyaki Kyllingeboller

en opskrift fra www.rogilds.dk

En lækker japansk inspireret og let ret. Den har en fantastisk kombination af aromatiske smagsnuancer der passer godt til smagen af ris. Tilsæt eventuelt 200g rå babyspinat til risen lige når den er færdigkogt.

Ingredienser:

2 skalotteløg
1 gulerod
500 g skind- og benfri kylling
1 citron
1 dl Mirin, risvin eller Sake
3 spsk soyasauce
3 spsk sukker
ris
forårsløg
evnt. babyspinat

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200°C og læg et stykke bagepapir på en bageplade. Kør skalotteløg og gulerod i en foodprocesser indtil de er fint hakket. Tilsæt kylling, skallen af citronen og lidt salt og kør igen indtil det er en fast masse. Dryp lidt olie på hænderne og form små kødboller (ca. 4 cm i diameter) og læg dem på bagepladen. Steg bollerne i ovnen i 15-20 minutter indtil de er brunede og gennemstegt.

Kog risen efter pakkens instruktioner. Bland evnt. babyspinaten i når risen er færdigkogt. Bland risvin, soyasauce, sukker og saften fra citronen ien lille gryde og bring det i kog under omrøring. Reducér indtil den er tyknet lidt og tag så gryden af varmen. Tilsæt kødbollerne og rul dem rundt så de er godt dækkede.

Servér på tallerkener med risen, derefter kødbollerne og så masser af forårsløg klippet over. Fordel resten af saucen over hver af tallerkenerne.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved