en opskrift fra www.rogilds.dk
Mindre lødigt svinekød er perfekt til at lave en fyldig og varmende gryderet (stew). Her er en version med en masse spændende rodfrugter.
Ingredienser:
1 kg nakkefilét eller lign. i grove tern
|
1 kg faste kartofler i tern
|
1-2 persillerod og/eller pastinak i tern
|
2 mellem løg i tern
|
2 gulerødder i tern
|
3 stilke bladselleri
|
4 fed hvidløg
|
1½ dl kraftigt øl
|
8 dl kyllingbouillon
|
2 laurbærblade
|
1 tsk sorte peberkorn
|
1 tsk tørret timian
|
1 dl mel + 2 spsk til smørbolle
|
2 spsk olivenolie
|
2 spsk blødgjort smør
|
salt og peber
|
Fremgangsmåde:
Bland mel, lidt friskkværnet peber, lidt salt og den tørrede timian i en plastikpose. Tilsæt kødtern og ryst posen godt så melet fordeles jævnt. Ryst overskydende mel af og brun af to omgange i olivenolien, ca. 8-9 minutter per batch.
Tag kødet op af gryden og svits løg, gulerodstern, bladselleritern i en 5 minutters tid til løgene er klare, men ikke brunede. Kog af med øllen og lad simre til den næsten er kogt af. Tilsæt bouillon, hele peberkorn, laurbærblade og kødternene og lad retten simre under låg i en halv times tid.
Tilsæt kartofler og rodfrugter og lad det simre videre i en halv times tid til kartofler og rodfrugter er møre. Rør de to spsk mel og det blødgjorte smør sammen til en smørbolle og rør den i gryden. Lad retten simre i en 5 minutters tid til den er tyknet, og smag til med salt og peber.
Serveres rygnede varm, evnt med et godt stykke brød til.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved