en opskrift fra www.rogilds.dk
"Grøn chili". En klassisk stærk chili fra USAs sydstater. Denne opskrift er baseret på vinderen af Chili Verde verdensmesterskabet i 2011, og er ganske simpelt vidunderlig lækker. Man kan regulere hvor stærk denne gryderet er ved at bruge mere eller mindre stærke chilier og evnt. undlader at tilsætte cayenne, men jeg anbefaler at man fastholder mængden af chili fordi den bidrager til chiliens struktur.
Ingredienser:
2 spsk neutral olie
|
1 kg nakkekam i tern
|
1-2 hakkede løg
|
3-4 dl kyllingebouillon
|
300 g grøn (stærk) salsa
|
220 g hakkede syltede chili (jalepenõ)
|
250 g skivede champignon
|
nogle dråber tabasco
|
krydderiblanding
|
1 spsk presset hvidløg
|
2½ spsk kyllingbouillon
|
1 tsk sellerisalt
|
1 spsk mel
|
2 tsk tørret oregano
|
1 spsk stødt spidskommen
|
1 spsk stødt koriander
|
½ tsk stødt cayennepeber
|
3 spsk grønt chilipulver (sød chili kan bruges)
|
Fremgangsmåde:
Bland krydderiblandingen i en lille skål. Brun kødet i en tykbundet gryde, gerne lidt af gangen så komfuret kan følge med. Tilsæt løg og bouillon og lad det simre under låg i en times tid. Rør jævnligt og tilsæt evnt. mere bouillon hvis nødvendigt.
Tilsæt krydderiblanding og salsa. Rør det godt sammen og lad retten simre videre i yderligere en time. Rør jævnligt og tilsæt evnt. mere væde.
Tilsæt de syltede chilier, Tabasco og champignon, smag til med salt og lad retten simre videre i yderligere en time.
Servér med ris, drysset med lidt ost og evnt. en klat creme fraise.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved