en opskrift fra www.rogilds.dk
Glem hvad der står på risottorispakken, det er som regel forkert. Risotto skal svitses i aromatiske urter, og derefter langsomt koges mør mens man hælder lidt væde på af gangen, indtil risen er al dente. Her er en lækker forårsversion der bruger lækre grønne asparges som smagsgiver. Drys lidt ristet prosciutto eller bacon over.
Ingredienser:
1¼ l kyllingbouillon
|
100 g prosciutto eller bacon
|
2 spsk. olivenolie
|
½ kg grønne asparges, skåret i 2 cm stykker
|
2 finthakkede scalotteløg
|
3 fed finthakket hvidløg
|
1 spsk. fintrevet citronskal
|
3 dl risottoris (jeg foretrækker Aborio)
|
1 dl opvarmet hvidvin
|
4 dl grofthakket frisk spinat
|
2 dl optøede frosne ærter
|
3 spsk. finthakket forårsløg
|
1 dl fintrevet parmesanost
|
salt og peber
|
Fremgangsmåde:
Rist prosciutto eller bacon sprødt i en stor sautérpande, og tag den op og lad den dryppe af på lidt køkkenrulle. Læg aspargesstykkerne på panden og lad dem sautére i en 5 minutters tid, så de lige er møre, og tag dem af panden. Sautér skalotteløgene i et par minutter, og tilsæt derefter hvidløg og lad det simre et minuts tid. Skru varmen ned til middelvarme og tilsæt risen og lad den sautére i et par minutter. Sørg for at alle riskorn er dækket af olien. Tilsæt den varmede vin og rør indtil vinen er helt absorberet. Tilsæt kyllingbouillon 1 dl ad gangen mens der røres regelmæssigt. Når bouillonen er næsten absorberet, tilsættes endnu en dl bouillon. Fortsæt således indtil bouillonen er brugt, ca. 45 minutter. Tilsæt derefter parmesanost, spinat, citronskal, asparges, ærter og forårsløg. Smag til med salt og peber og server med prosciutto eller bacon drysset over.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved