en opskrift fra www.rogilds.dk
En lækker aromatisk kartoffelmos med et kick af de syltede, røgede chillier, der fint kan bruges til kødretter der har lidt karakter, f.eks. kraftigt marineret, eller røget kød.
Ingredienser:
1½ kg melede kartofler
|
4 fed hvidløg
|
2 dl mellemlagret ost
|
1 dl sødmælk eller fløde
|
2 spsk. hakket chipotle (variér efter hvor stærk den skal være)
|
2 spsk. tyrkisk youghurt
|
½ tsk. stødt spidskommen
|
2 spsk. smør
|
salt og friskkværnet peber
|
Fremgangsmåde:
Skræld kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog kartofler og de pillede hele hvidløg uden salt så de er godt møre (20-25 minutter). Mos kartoflerne med smør, ost og mælk/fløde, og rør derefter finthakket chipotle, yoghurt og spidskommen i. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved