Sprængt Marineret Kylling

en opskrift fra www.rogilds.dk

vin, salt, krydderurter og krydderier giver denne lækre kylling karakter og spændende smagsnyancer, men farver også kyllingen en lidt grå-bourdaux. Ved at brune den godt kan man alligevel få et lækkert udseende.

Ingredienser:

2 dl rødvin
1 spsk. fint salt
4 fed hvidløg, knuste
2 laurbærblade
10 hele peberkorn
1½ tsk. tørret timian
2-3 kyllingebryster
masser af friskkværnet peber
olie til stegning/grillning

Fremgangsmåde:

Bland salt, vin, laurbærblade, hele peberkorn, hvidløg, og timian i en stor skål og rør det godt, indtil saltet er helt opløst. Læg kyllingebrysterne i en plastikpose sammen med marinaden og lad den trække natten over i køleskabet. Marinaden skal mindst virke i 12 timer, og kan uden problemer holde sig helt op til 48 timer. Tør kyllingenbrysterne af og kværn godt med peber over. Steg eller grill kyllingen til den er lækker brunet og gennemstegt. Skær i ½ cm skiver og servér med f.eks. cheddarkartoffelmos eller chipotlekartoffelmos og et læs bønner, kogt al dente til perfektion.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved