Svenske Kødboller

en opskrift fra www.rogilds.dk

Denne lækre klassiker i en moderne og nem version. Farsen skal æltes sammen med let hånd, hvis man bearbejder den for meget vil kødbollerne blive kompakte og vil føles seje at bide i.

Ingredienser:

2 skiver daggammelt toastbrød
½ dl mælk
500 g hakket kalv og flæsk
2 æggeblommer
1 revet mellemstort løg
½ tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
¼ tsk. revet muskatnød
3 spsk. olie
30 g smør
2 spsk. mel
3 dl kyllingbouillon
2 tsk. brun farin
1 tsk. tørret timian
1 dl mælk til saucen
Saften af ½ citron
tyttebær eller tranebær syltetøj

Fremgangsmåde:

Læg de skorpeløse franskbrød skiver i blød i mælken i 5 minutter. Bland det hakkede kød, hakket æg, æggeblommer, salt, peber og revet muskatnød i en stor skål. Bland det udblødte brød i og ælt til det er opløst. Form 16 kødboller. Varm olien i en pande på medium varme og brun kødbollerne på alle sider, ca. 5 minutter. Tag kødbollerne af panden og hold dem lune.

Smelt smørren i den samme pande, og rør mel i. Lad melet afbage i et minuts tid og pisk derefter kyllingbouillon i til saucen er jævn. Skru ned for varmen og pisk mælken i. Tilsæt den brune farin og timian. Læg kodbollerne tilbage i saucen og lad det simre under låg i 5 minutter. Tilsæt citronsaften og lad den simre med i endnu et minuts tid.

Server kødbollerne f.eks. på en rede af brede båndpasta med lidt tyttebær syltetøj og gerne drysset med lidt frisk persille.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved