Hornfisk med persillesauce

en opskrift fra www.rogilds.dk

Det siges at man bør spise fisk Mindst en gang om ugen. Hornfisk smager dejligt, men man kan i denne opskrift udskifte den med andre fiskearter.

Ingredienser:

2-3 hornfisk uden ben
2-3 spsk mel
salt
peber
sauce:
30 g smør
30 g mel
400 ml mælk/kartoffelvand (4dl)
salt
peber
finthakket persille

Fremgangsmåde:

Skyl hornfisken og skær den i 4-5 stykker. Tør dem og vend dem i mel, krydret med salt og peber. Steg dem på panden, så de får en gylden farve. Smelt smørret til saucen og rør melet i og bag op med mælk/kartoffelvandblandingen, til konsistensen er tilpas. Kog saucen igennem. Smag til med salt og peber. Drys hakket persille over.

Servér kogte kartofler til. Resten af fisken kan lægges i eddikemarinade som beskrevet i "sild i eddike" og så bruges til pålæg.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved