en opskrift fra www.rogilds.dk
Her er en lækker ret der demonstrere at svinekød og æble er den perfekte kombination. Jeg har prøvet med forskellige æblesorter, men alle der er søde og aromatiske og kan holde formen under opvarmning fungere fint. Jeg valgte en let syrlig ufiltreret æblejuice for at skære det søde fra æblet. Hvis man ikke kan finde pekannødder, har jeg fået en andet, men også lækker resultat med mandler.
Ingredienser:
4 tykke koteletter, gerne med ben
|
2 tyndt skivede æbler uden kærnehus
|
1 mellemstor løg i mindre tern
|
1 tsk. Dijonsennep
|
½ tsk. stødt kanel
|
1 dl æblemost
|
1 tsk. citronsaft
|
olie til stegning
|
salt og peber
|
2 spsk. ristede, hakkede pekannødder (eller mandler)
|
Fremgangsmåde:
Gnid koteletterne med salt og peber, og brun dem på begge sider over middel varme i ca. 5 minutter. Tag koteletterne af varmen og hold dem varme. Sautér løg og æble i den samme pande i en 4-5 minutters tid. Tilsæt sennep, kanel og lidt salt og lad det svitse i et halvt minuts tid, og tilsæt derefter æblemost og citronsaft. Lad det simre ved svag varme indtil æblerne er møre. Læg koteletterne tilbage i panden og lad dem simre med indtil koteletterne er møre.
Servér koteletterne med æbleblandingen over, og drysset med de ristede pekannødder. Servér f.eks med cheddarkortoffelmos.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved