en opskrift fra www.rogilds.dk
Til denne lækre dessert skal man bruge en fast pæresort der kan tåle at blive varmet op uden at falde helt fra hindanden, som f.eks. Conference pæren. Denne opskrift rækker fint til 4 personer.
Ingredienser:
1 flaske tør rødvin
|
1 dl sukker
|
1 dl appelsinjuice
|
1 kanelstang
|
1 tsk. hele nelliker
|
4 skrællede pærer (stilken bevaret, gerne Conference)
|
1 dl 10% tyrkisk youghurt
|
1 dl creme fraise
|
½ tsk. vanilliesukker
|
1 spsk. brun farin
|
½ dl hakkede, ristede valnøddekerner
|
Fremgangsmåde:
Hæld vin, sukker, juice, kanelstang og nelliker i en gryde og varm det langsomt op. Lad massen simre stille og roligt i en 5 minutters tid, mens der røres ind i mellem, indtil sukkeret er helt opløst. Tilsæt pærene og kog op. Derefter skrues ned til lav varme. Læg låg på og lad det simre i 1½ times tid mens pærene vendes en gang i mellem, indtil pærene er møre. Tag pærene op af sirupen og hold dem varme.
Pisk youghurt, creme fraise, vanilliesukker og brun farin sammen i en lille skål. Servér hver porcherede pære på en desserttallerken med en klat vanilliecreme og et drys ristede valnødder. Pynt eventuelt med et mynteblad.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved